Întorsura Buzăului-Tabla Buții

Plecăm din Oraşul Întorsura Buzăului către Braşov pe DN 10, iar la aproximativ 4 km, în satul Brădet ieşim de pe DN 10 către Vama Buzăului, şi continuăm traseul nostru pe DN 103A aproximativ 12 km.

Traversăm podul peste râul Buzău, mergem mai departe până la prima intersecţie de drumuri (aprox. 100 m, Valea Dălghiului – dreapta drum asfaltat cu Chiruşca – înainte drum de piatră), aici ieşim de pe asfalt şi ţinem drumul forestier către Chiruşca, până la podul din Boncuţa (înainte de a ajunge la pod avem un picior de furnicular pe partea stângă și de aici mai avem aproximativ 300 m până la pod).

În intersecţia de drumuri o să găsim o bornă pe partea dreaptă, unde facem stânga peste pod şi urmăm drumul în urcare către localitatea Cheia – Măneciu, până ajungem pe vârful dealului înainte de intrarea în pădure.

De aici facem din nou stânga şi urcăm pe traseul marcat cu bandă roşie, până la ieşirea în golul alpin.

Trecem printre stâncile cu marcaj şi continuăm câteva sute de metri până la ruinele cetăţii Tabla Buţii şi Cimitirul Eroilor Tabla Buţii.

Ne aflăm pe fostul drum roman.

Surse: http://www.cazare.intorsura.ro/trasee-turistice/traseu-turistic-intorsura-buzaului-tabla-butii-masivul-ciucas-tataru-10/, www.1221742609_18carpati.org